Aspiraţia noastră este producerea unui vin de calitate. Calitatea, în viziunea Equinox, este predeterminată în vie: terroir-ul, adică influenţa condiţiilor de sol, amplasarea și clima, plus operaţiile și metodele viticole folosite, dar mai presus de toate, felul în care viticultorul își simte via și cum „comunică” cu ea. Cu alte cuvinte, totul pornește de la vie, iar tehnologiile nu fac decât să păstreze mai bine ceea ce a creat natura.

Constantin Stratan
Cabernet Sauvignon
2010, 2700 bottles

Acest Cabernet Sauvignon întrunește armonios vigoarea extraordinară, savoarea pură a fructului și rafinamentul gustului.

Shiraz
2012, 900 bottles

Este un soi francez de struguri, care a fost plantat pentru prima dată în Moldova la Crama Domnească. Soiul s-a dovedit a fi bine adaptat acestei zone, producând un vin cu o textură mătăsoasă și cu arome de diverse fructe.

Rară Neagră
2014, 900 bottles

Dry red wine made from organic grapes. Aged in oak barrels for 10 months. Only 900 bottles produced.

Merlot
2011, 6456 bottles

Dry red wine, 2nd year of conversion to organic. Aged in oak barrels for 24 months. 6456 bottles produced.

Chardonnay
2014, 690 bottles

Organic dry white wine. Aged in oak barrels for 6 months. Only 690 bottles produced.

Contacte

Constantin Stratan
+373 69 500 505
equinox@winemoldova.com

121, Alba Iulia Street, apt.23
MD2051, Chisinau
Republic of Moldova

Prima parcelă a fost plantată în 2002, prima roadă — obţinută оn 2004, iar primul vin a fost lansat în 2006. S-a muncit mult, pentru a obţine un produs într-adevăr bun. Equinox dispune de terenuri de viţă de vie, iar pentru producerea vinului utilizează capacităţile vinăriilor din apropiere. Viile se află lângă satul Olănești — teritoriu care mai este numit de băștinași Luchineasa. Acestea se întind pe o arie de 5 hectare, ceea ce înseamnă că există grijă pentru fiecare detaliu, pentru a obţine un vin deosebit.

În proporţie de 87% via e ocupată de soiurile roșii, care sunt, de fapt, tradiţionale pentru regiunea respectivă. Se cultivă Rara Neagră, Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec, Fetească Neagră, Saperavi, precum și soiuri noi pentru Moldova ca Shiraz și Carmenere. Din soiurile albe, pot fi enumerate Chardonnay, Feteasca Albă și Feteasca Regală.

La moment se produc circa 8000 sticle de vin select pe an. Piaţa de desfacere e reprezentată în mare parte de piața intenă din Republica Moldova, dar și cele de export din România, Germania și SUA.

Calitatea vinului se obţine în vie, iar tehnologiile sunt menite doar pentru a o păstra. Pentru a primi un produs de o calitate deosebită, se lucrează foarte mult în vie: managementul suprafaţei foliare, optimizare încărcăturii fiecărui butuc în raport cu suprafaţa foliară, reglarea vigorii butucilor (puterea de creștere) etc. Din 2006 s-a început converisa la agricultura ecologică și roada 2013 a fost prima roadă certificată ecologică.

Vinurile Equinox se deosebesc și pentru că via din care provin este amplasată într-o microzonă perfectă pentru producerea vinului de cea mai înaltă calitate. Această vie este amplasată astfel încât să „trăiască” în armonie cu natura înconjurătoare. Densitatea butucilor este mai mare decât cea tradiţională pentru a obţine mai multă suprafaţă foliară la hectar. Astfel se optimizează coacerea strugurilor, iar bobiţele acumulează nu numai zahăr, dar și mai multă aromă și gust. Creșterea fiecărui butuc se urmărește cu atenţie pentru ca ulterior să se efectueze lucrările necesare în vie — pentru a obţine cei mai buni struguri și cel mai calitativ vin. Inspiraţia celor de la Equinox se naște în potenţialul încă nedescoperit al viei acestora.


Acest site a fost elaborat cu suportul financiar al proiectului Creşterea Competitivităţii şi Dezvoltarea Întreprinderilor (CEED), finanţat de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID). Site-ul nu reflectă neapărat opinia USAID sau a Guvernului SUA.

© 2010–2020. Toate drepturile rezervate. Website by wefw Amigo Logo