Suntem o întreprindere vinicolă mică, dar cu aspiraţii mari, ferm convinși că știm să realizăm ce ne-am propus. Dorim să experimentăm și să folosim tehnologii diverse, pentru a obţine și a produce vinuri exclusive.

Oleg Boboc
Cabernet-Sauvignon
2007, 8000 bottles

Este un vin roșu sec cu aromă fină de prune uscate, bine echilibrat în aromă și gust, cu nuanţe de maturare. Se consumă la o temperatură de 16–18°C, și se combină perfect cu fripturi sau bucate la grătar, carne roșie, gâscă, miel, paste cu sos, midii, brânzeturi și ciocolată neagră.

Chardonnay
2008, 450 bottles

Vin alb sec, cu aromă fină, gust echilibrat, picant. Posedă o aromă floral deosebită și se recomandă a fi servit cu pește sau fructe de mare.

Contacte

Oleg Boboc
+373 69 352 734
oleg@vinarianobila.com

Sociteni
MD6827, Ialoveni raion
Republic of Moldova

Ideea de a fonda afacerea vinicolă proprie a luat naștere după vizitarea unor plantaţii de viţă de vie din SUA (California și Oregon) în timpul stagierii. Acumulând experienţă acolo, dorinţa de a planta propria vie și de a produce un vin nobil acasă, unde e cel mai roditor pământ și cel mai blând soare, a crescut. De aici a și apărut, de fapt, denumirea întreprinderii — Vinăria Nobilă.

„Vinăria Nobilă” din s. Olănești, Ștefan Vodă a început de la 2 hectare de pământ оn 2004.Jumătate la jumătate, acestea au fost ocupate de soiurile Cabernet-Sauvignon și Merlot, din motiv că solurile din această regiune sunt mai favorabile pentru creșterea soiurilor roșii. Acest fapt însă nu împiedică extinderea plantaţiilor de soiuri albe.

Astfel în 2006 s-au plantat 0,8 hectare de Chardonnay, 0,5 hectare de Riesling, 0,6 hectare de Cabernet Franc și 0,4 hectare de Sauvignon. Pentru a diversifica sortimentul de vinuri, оn 2008 s-au plantat soiuri de viţă de vie pentru vin spumant: Pinot Gris și Pinot Noir. Direcţia de bază a întreprinderii este de a produce cantităţi mici de vin cu sortiment divers și de calitate înaltă. Producerea anuală de vin nu întrece 10 000 sticle оn total.

Plantarea viţei de vie a fost efectuată după o schemă ce diferă de tehnologia tradiţională și anume: densitatea de plantare a butașilor este de 2 ori mai mare (în jur de 5000 plante/ha), ceea ce asigură aceeași cantitate de struguri ca și în cazul metodei tradiţionale, dar de o calitate superioară.

Procesul tehnologic de producere a vinului se bazează pe metodele tradiţionale de prelucrare a strugurilor: fermentare, maturare. Și, pentru că se urmărește producerea unui vin distins, suprafaţa plantaţiilor nu este mare, iar procesul de selectare a strugurilor este unul foarte minuţios. În cazul vinului roșu, fermentarea se produce în vase de inox.


Acest site a fost elaborat cu suportul financiar al proiectului Creşterea Competitivităţii şi Dezvoltarea Întreprinderilor (CEED), finanţat de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID). Site-ul nu reflectă neapărat opinia USAID sau a Guvernului SUA.

© 2010–2019. Toate drepturile rezervate. Website by wefw Amigo Logo