Colaborarea cu scoala profesionala din or. Nisporeni am inceput-o inca in anul 2005 cind nimeni nu se astepta ca o scoala profesionala poate avea asa aspiratii la nivel national, dar si international. A fost o munca titanica de peste 10 ani in care am reusit sa spargem o serie de stereotipuri, iar medaliile cistigate la concursurile internationale ne demonstreaza ca acea cale care a ales-o scoala - spre o educatie calitativa, cu imbinarea teoriei si a practicii este unica cale corecta.

Ion Luca
Pinot Noir
2011, 1600 bottles

Produs dupa metoda clasica cu fermentare pe bostina. Vin de o culoare rosie-rubinie. Buchet plin, delicat, aroma fina, cu nuante de visina coapta, ciocolata si gutui. Gust integru, armonios, catifelat.

Chardonnay Barrique
2012, 2350 bottles

Un clasic in categoria sa, de vin alb baricat, cu arome intense, elegante si seducatoare de lemn bine integrat pe o structura de fruct bine copt, cu o aciditate semnificativa cu influente citrice. Acest vin a fost dublu medaliat cu aur la concursul interntional Asia Wine Trophy 2014, dar si la International Wine Contest Bucharest tot in 2014

Merlot Classic
2011, 4500 bottles

Un vin cu o culoare rubinie regala, un gust catifelat, armonios, cu nuante de maturare si buchet fin cu accente vii de porumba si zirna care se obtin prin tehnologii originale prin folosirea aschiilor de stejar

Contacte

Ion Luca
+373 79 578 818
ion.luca@wineshop.md

136, Columna Street,
MD2004, Chisinau
Republic of Moldova

Vinurile CRESCENDO sunt produse la scoala profesionala din Nisporeni, care in urma unui proiect finantat de guvernul Austriei s-a bucurat de un proces de retehnologizare, dar si de reorientare de la o specializare agrara larga la o specializare orientata spre viticultura si vinificatia moderna.

Viile scolii profesionale se afla in nemijlocita apropiere a orasului Nisporeni, in zona Codru si sunt ingrijite de elevii scolii sub stricta supraveghere a masitrilor-instructori.

Pe parcursul a doar 2 ani de cind vinurile CRESCENDO sunt prezente pe piata - ele deja au reusit sa impresioneze membrii juriului a doua concursuri internationale - cistigand 4 medalii - 2 de aur si 2 de argint.

Vinul Chardonnay Barrique 2012 - a cistigat o medalie de aur la Bucharest Wine contest in mai 2014 si inca o medalie de aur la cel mai mare concurs international de vinuri din Asia - Asia Wine Trophy 2014

Vinul Chardonnay Classic 2012 - a cistigat o medalie de argint la Bucharest Wine Contest 2014

Vinul Pinot Noir din recolta anului 2011 - se bucura de o medalie de argint la Asia Wine Contest 2014.

La moment vinurile produse la scoala profesionala din Nisporeni sunt exportate in tari din Uniunea Europeana - Germania si Austria precum si in Asia - o prima partida a fost deja exportata in Coreea de Sud.


Acest site a fost elaborat cu suportul financiar al proiectului Creşterea Competitivităţii şi Dezvoltarea Întreprinderilor (CEED), finanţat de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID). Site-ul nu reflectă neapărat opinia USAID sau a Guvernului SUA.

© 2010–2019. Toate drepturile rezervate. Website by Amigo Logo