Alexandru Luchianov

s. Crocmaz
MD-4218, r-nul Ștefan Vodă
Republica Moldova

Unde cumpăr?
Aeroplane Affinite
2018 , 1 sticle , 13% vol alcool

Un cupaj din Chardonnay, Pinot Blanc și Sauvignon Blanc. Vă va fermeca cu gustul proaspăt de fructe uscate, caise, piersici și fructe tropicale, cum ar fi grapefruit-ul, întruchiparea fineții și a prospețimii plăcute. Se recomandă a fi servit la +8 grade C, acompaniat de bucate din pește la grătar, paella cu pui și fructe de mare, paste cu sosuri cremoase sau brânzeturi.

Unde cumpăr?
Aeroplane Petrichor
2018 , 1 sticle , 13.5% vol alcool

Un cupaj din Chardonnay și Sauvignon Blanc. Este un vin nou din seria Aeroplane cu aroma florilor de câmp, culoare paiului – deschis cu nuanțe verzui. Cupajul nou, impresionează cu gust plin, proaspăt, mineral cu postgust îndelungat. Se recomandă a fi servit la +8 grade C, acompaniat de bucate din pește, carne de pui sau prepeliță, iepure, supă-cremă sau cașcavaluri cu cheag tare.

Unde cumpăr?
Aeroplane Cabernet Sauvignon
2017 , 1 sticle , 14.5% vol alcool

Un Cabernet Sauvignon, cu un buchet al cărui început sunt aromele caracteristice soiului. Un vin de o culoare rubinie elegantă, completat cu arome de neuitat, prune uscate, piper verde și fructe de pădure, postgust lung și puțin condimentat. Se recomandă a fi servit la +18 grade C, acompaniat de bucate din carne de vită sau porc.

Unde cumpăr?
Aeroplane Carmenere
2017 , 1257 sticle , 13.5% vol alcool

Un vin deosebit și fermecător, cu o culoare rubinie închisă. Inspiră prin buchetul său complex de arome de condimente, piper negru, piper verde, cardamon, garoafă și fructe de pădure. Gust elegant, plin și catifelat. Se recomandă a fi servit la +18 grade C, acompaniat de bucate din carne roșie cu sosuri picante sau alte mâncăruri condimentate.

Unde cumpăr?
Aeroplane Merlot
2016 , 1 sticle , 14.5% vol alcool

Vinul roşu sec Merlot vă va fermeca cu aromele fine de viorele de pădure. Gustul plin, catifelat, cu o astringenţă plăcută şi o combinaţie de arome de stejar, mure şi fructe uscate vă va surprinde cu postgustul său lung. Se recomandă a fi servit la +18 grade C, acompaniat de bucate din carne roșie - vită, porc, miel, berbec, sosuri, mezeluri sau brânzeturi moi.

Unde cumpăr?
Aeroplane Cuvee Rouge
2016 , 1 sticle , 15% vol alcool

Cupaj din 3 soiuri de struguri selecte: Cabernet Sauvignon, Merlot, Saperavi, cu o complexitate și personalitate de remarcat, de culoare rubinie închisă, buchet bogat cu nuanțe de fructe de pădure, minerale cu gust plin, puțin condimentat și postgust lung. Se recomandă a fi servit la +18 grade C, acompaniat de bucate din carne prăjită, fructe de mare, măsline, capere, brânză feta, tocană din carne de vită sau brânzeturi.

Unde cumpăr?
Spumante
2018 , 7906 sticle , 12% vol alcool

Vin spumant de calitate Extra brut alb (metoda Charmat). Aromă fină de fructe citrice și nuanțe de violete. Proaspăt la gust cu nuanțe de fructe albe. Armonios și persistent. Se recomandă a fi servit la +5 - +8 grade C, acompaniat de bucate din pește, fructe de mare sau carne de pasăre.

Unde cumpăr?
Cuvee Blanc Premium
2017 , 3488 sticle , 14% vol alcool

Vin alb din 4 soiuri, fermentat în butoi de stejar timp de 6 luni, de culoare aurie deschisă, buchet bogat cu nuanțe de pere, pomela, cireșe albe, vanilie, cu plinețea în gust proaspăt și plăcut de fructe albe, vanilie și nuanțe de stejar. Se recomandă a fi servit la +8 grade C, acompaniat de salate amare, pește uleios, pește afumat, scoici, homar, crab, prosciutto și caviar sau brânză de capră.

Unde cumpăr?
Merlot Premium
2015 , 5974 sticle , 14.5% vol alcool

Maturat în butoi de stejar timp de 18 luni. Un vin de culoare rubinie fermecată și nuanțe cărămizii, buchet impresionant de vișină uscată, sâmbure de vișină, nuanțe de ciocolată neagră și trufe. Gust moale și fructat, cu nuanțe de lemn de la maturare, persistență plăcută și lungă. Se recomandă a fi servit la +18 grade C, acompaniat de bucate din carne.

Unde cumpăr?
Cuvee Rouge Premium
2015 , 6000 sticle , 14% vol alcool

Un vin de cupaj din 3 soiuri: Cabernet Sauvignon, Merlot și Saperavi, maturat în butoi de stejar timp de 18 luni, de culoare rubinie închisă și nuanțe cărămizii, buchet complex, interesant, de fructe de pădure, mure, nuanțe de cafea, fum, prune în ciocolată. Gust plin, catifelat cu tanini moi, nuanțe de vanilie și nuci, cu un postgust îndelungat. Se recomandă a fi servit la +18 grade C, acompaniat de bucate din carne.

Unde cumpăr?
Merlot Premium
2014 , 1 sticle , 14.5% vol alcool

Legendarul Merlot revine cu roada anului 2014, maturat în butoi de stejar timp de 18 luni. Un vin de culoare rubinie fermecată și nuanțe cărămizii, buchet impresionant de vișină uscată, sâmbure de vișină, nuanțe de ciocolată neagră. Gust moale și fructat, cu nuanțe de lemn de la maturare, persistență plăcută și lungă. Un vin care trebuie decantat cel puțin 30 minute, pentru a-i savura întregul buchet. Se asociază perfect cu o rață coaptă.

Unde cumpăr?
Denumire Website Adresa
Wine.md www.wine.md Vezi pe hartă

47.02058777563289, 28.82934722268386, Wine.md, 20

Carpe Diem Wine Shop & Bar www.wineshop.md Vezi pe hartă

47.030164389349345, 28.83085012435913, Carpe Diem Wine Shop & Bar, 16

Embargo www.embargo.wine Vezi pe hartă

47.029078039235245, 28.8433143935033, Embargo, 21

Vincuvin www.vincuvin.shop Vezi pe hartă

47.01437346708114, 28.85333776473999, Vincuvin, 17

ViaVinum.at www.viavinum.at Vezi pe hartă

48.19980152560018, 16.397561189614724, ViaVinum.at, 20

Winemoldova.de www.winemoldova.de Vezi pe hartă

52.02769978162562, 13.579235672950745, Winemoldova.de, 19

„De cum am văzut aceste locuri, am realizat că sunt perfecte pentru a planta vița de vie. Cu fiecare zi de pregătire a terenului, deveneam tot mai atașat de acest spațiu pitoresc. Fără ezitare îmi dedicam toată energia și puterile pentru a insufla viață domeniului. Când îți duci traiul în mijlocul naturii, înconjurat de plantații de viță de vie, acest lucru te inspiră să creezi ceva valoros. Am fost foarte surprinși când în timpul prelucrării pământului au fost găsite niște artefacte, acest loc cândva a fost o așezare omenească, locuitori căreia aveau drept îndeletnicire tot cultivarea strugurilor. Noi suntem urmașii lor, continuitatea, noi suntem... Et Cetera în esență!” Alexandru Luchianov
Fiind fermi convinși, că plaiul natal oferă toate cele necesare pentru practicarea ocupației iubite, începând cu 2003, Familia Luchianov și-a canalizat tot efortul în cultivarea strugurilor, pământul a fost procurat în 2002 de către Alexandru Luchianov, vinificatorul șef și proprietarul brandului Et Cetera. O lungă perioadă de timp Alexandru a călătorit în străinătate, încercând să-și găsească vocația, dar, renunțând la viața sa aventuroasă, s-a întors acolo de unde își trage etimologicul. Lipsit de experiență dar motivat îndeajuns, Alexandru, având ca specialitate de bază matematica, a încercat să survoleze domeniul agriculturii și să studieze mai aprofundat vinificația, devenind un fanatic entuziast în materie de vinuri, călătorind în țările producătoare de vinuri de pe tot globul pământesc, făcând degustări cu intenția de a găsi formula ideală care dă gustul perfect vinurilor.

În 2006, după 13 ani de călătorie, Igor, fratele lui i s-a alăturat în această aventură de viață, astfel s-a dat startul ireversibilului mecanism - după prima recoltă, atunci când primul lot de vin a fost produs și acesta a fost premiat, într-un concurs local de vinuri, cu o medalie de aur, cei doi frați au decis că este cazul să investească în construcția unei fabrici de vin și în dezvoltarea brandului Et Cetera, laitmotivul fiind să consolideze tradițiile prin excelență. În 2009, fabrica de vinuri a fost inaugurată, aceasta fiind dotată cu tehnică de vinificație modernă și metode vechi încercate de-a lungul anilor, astfel Et Cetera a atins succesul prin obținerea unor buchete complexe recunoscute pentru aromele și gusturile unice.

Et Cetera este o aventură de familie - dragostea și grija sunt primordiale în menținerea bunăstării unei familii, anume aceste particularități sunt şi garanţia succesului vinăriei. Avem grijă cu abnegație de pământ care, la rândul său, ne recompensează cu o roadă bogată, controlăm cu minuțiozitate fiecare etapă de producere, începând cu cultivarea strugurilor prin metode pur ecologice, fermentarea și maturarea vinului în stejar și până la oferirea produsului finit oaspeților noștri în restaurantul vinăriei. Astfel împărtășim cunoștințele noastre din domeniu și dezvoltăm cultura consumului de vin din țara noastră.

Noi producem vinuri incomparabile, gustul și aroma cărora este îmbibată cu spiritul pământului moldovenesc. Noi cultivăm relația - comuniunea omului cu natura, cu plaiul natal, cultivăm conexiunea omului cu tot întregul.

Et Cetera este o companie exclusivistă, producătoare de vinuri de aceea atragem o atenție deosebită culesului de struguri. Toamna, recoltarea se face în voie, fără grabă. Cele mai bune vinuri provin din strugurii culeși la maturitate deplină care presupune, pe lângă un conținut optim de zaharuri și aciditate, maturitatea fenolică, a taninurilor, culorii și a aromelor. Strugurii sunt culeși manual în lăzi mici, apoi muncitorii îi sortează minuțios. Ulterior aceștia sunt transportați la vinărie. Doar strugurii de calitate înaltă sunt vinificați - soiurile roșii în vinificatoare de inox și cele albe în barrique-uri noi de stejar.

etcetera.md


© 2010–2021. Toate drepturile rezervate. Website by amigo.studio