Dmitrii Cissa

s. Grădinița
MD-4221, r-nul Căușeni
Republica Moldova

Unde cumpăr?
Rosé
2017 , 1 sticle , 14.5% vol alcool

Un vin rosé sec, cupaj din soiurile Cabernet Sauvignon și Pinot Noir. Vinul are o culoare plăcuta a somonului, cu o aromă predominantă de căpșune. Posedă o aciditate echilibrată de gustul cremos, în combinație cu un postgust durabil de pomușoare roșii.

Unde cumpăr?
Gold

Ediția 2018 Black Sea Region Wine & Spirits Contest

Silver

Ediția 2020 Mundus Vini

Saperavi
2018 , 1 sticle , 13% vol alcool

Un vin roșu sec, cu o culoare rubinie intensă, caracterizat de o aromă de pomușoare negre de pădure. În gust se simt taninuri delicate, cu o aciditate echilibrată. Postgust durabil și armonios.

Unde cumpăr?
Cabernet Sauvignon
2015 , 1 sticle , 14% vol alcool

Un vin roșu sec, ce posedă o culoare intensă rubinie cu nuanțe cărămizii. Are un buchet pronunțat de coacăză neagră și vișină, completat cu nuanțe de vanilie de la barrique. Taninurile coapte, cu o aciditate echilibrată, cu un postgust durabil, de neuitat.

Unde cumpăr?
Pastoral
2009 , 1 sticle , 16% vol alcool

Un vin roșu de desert, produs din soiul Cabernet Sauvignon. Are o culoare cărămizie intensă cu o aromă și un gust de miere de albini și nuci. Dulce, plăcut, urmat de un postgust de struguri stafidiți, ceea ce face din el un vin de neuitat.

Unde cumpăr?
Denumire Website Adresa
Wine.md www.wine.md Vezi pe hartă

47.02058777563289, 28.82934722268386, Wine.md, 20

Embargo www.embargo.wine Vezi pe hartă

47.029078039235245, 28.8433143935033, Embargo, 21

Casa dacă www.casadaca.com Vezi pe hartă

47.022017053151785, 28.825605500541975, Casa dacă, 19

Vincuvin www.vincuvin.shop Vezi pe hartă

47.01437346708114, 28.85333776473999, Vincuvin, 17

”Suntem o dinastie de vinificatori în a patra generaţie, devotaţi şi pasionaţi de munca noastră. Sarcina noastră principală este de a păstra tradiţiile, calitatea de producere a vinului, de a transmite amintirile trecutului, atmosferă şi istoria locului. Vrem să împărtăşim moştenirea noastră cu poporul moldovenesc şi cu oaspeţii de peste hotare. Preţuim nespus ceea ce am moștenit din istorie.” Dmitrii Cîssa

Vinăria “Leuntea-Vin”, împreună cu localitatea Leuntea unde este situată, reprezintă o valoare istorică în regiunea de sud-est a Moldovei. Fiind una din cele mai vechi fabrici vinicole pe teritoriul Basarabiei, fondată în 1817, a dat start industriei vinicole în această regiune, introducând în domeniu ştiinţa şi tehnologia de producere din Europa şi a fost recunoscută la nivel internaţional.

Pe timpul Imperiului Rus, vinăria avea pământuri deosebite, iar mulți militari și persoane oficiale căutau să cumpere aceste pământuri. Printre aceștia a fost și generalul-locotenent francez Ponset, o persoană inteligentă, sofisticată şi, mai ales, bogată, cu un deosebit talent de organizare și gestiune, care a ales să investească anume în acest loc pitoresc, dar pustiu, cu scopul de a-l dezvolta. În scurt timp, a fondat vinăria și și-a zidit și o casă în care să locuiască, înconjurată de o mică grădină şi un parc. Din acele timpuri au fost sădite viile în această zonă. Au fost angajaţi specialişti în domeniul agriculturii şi vinificaţiei din Franţa şi Germania pentru a prelucra pământurile și a cultiva cele mai deosebite soiuri de viță-de-vie.

Viţa de vie a fost importată, în mare parte, din Franţa şi, datorită factorilor climatici favorabili, specifici regiunii Purcari din văile Nistrului, au început să producă un vin extraordinar, deosebit de toate celelalte. Vizitatorii au fost uimiţi, mai ales, de vinurile de rezervă. În Agenda Ministerului proprietăţii de Stat, în anul 1864, a fost remarcat şi descris beciul spaţios al vinăriei, cu butoaiele dure din lemn, în care se păstrau şi se maturau vinurile.

Reședința Ponset a fost adesea vizitată de сontele Vorontsov, guvernatorul general al Novorosiei și Basarabiei. În vara anului 1824, revenind dintr-o călătorie din Odesa, scriitorul rus A.S. Puşkin împreună cu I.P. Liprandi au rămas pe noapte în casa lui Ponset (din memoriile lui Liprandi despre Puşkin). Prima apreciere înaltă a vinurilor din Leuntea a fost la expoziţia din Sankt Petersburg în 1847, urmată de alte concursuri, păstrând statutul unei mărci onorabile.

Crama, remarcată în istorie, a rezistat până în prezent şi aparţine fabricii de vin ,,Leuntea-Vin”. La fel ca în timpurile fondării, în această cramă se păstrează vinul în baricuri din lemn. Vinul este produs de proprietarul fabricii - Dmitrii Cîssa. Dmitrii este un oenolog cu experiență în producere, de peste 45 ani, care personal controlează calitatea producerii vinului şi respectarea strictă a tehnologiei.

Vinul nostru este produs din struguri crescuţi pe podgoriile proprii, amplasate în apropierea Nistrului, în zona Purcari, a căror sol fertil şi bogat în microelemente creează condiţii optime pentru producerea unor vinuri extractive de excepţie. Viţa de vie creşte la o distanţă îndepărtată de autostradă, ceea ce micșorează toxicitatea materiei prime. Alcoolul înalt a vinurilor din zahărul propriu al strugurilor, iar mai apoi păstrarea vinului în beciuri la temperaturi joase, permit minimizarea și chiar excluderea utilizării sulfiților.© 2010–2021. Toate drepturile rezervate. Website by amigo.studio